Tom moet misschien uit huis

Over Tom wordt al de dagen gepraat. De 15-jarige jongen gaat niet naar school en eet alleen maar rauw voedsel. Samen met zijn moeder is hij te zien in een documentaire waar veel mensen boos over zijn. Sinds gisteren woont hij op een geheime plek.

Documentaires

Tom is 15 jaar oud en eet alleen maar rauw. Zijn moeder gelooft namelijk dat allen dat echt gezond is. Zelf eet ze ook bijna alleen groente, fruit en noten. Tom gaat al meer dan twee jaar niet meer naar school, omdat zijn moeder denkt dat ook dat niet goed is voor Tom.

Pleeggezin

Deskundigen zijn het niet met de moeder eens. Ze zeggen dat Tom minder gezond is dan andere kinderen en dat hij gewoon naar school moet. Jeugdzorg heeft zelfs gezegd dat Tom misschien niet meer bij zijn moeder kan wonen en naar een pleeggezin moet.

Geheime plek

Tom en zijn moeder zijn bang dat Tom inderdaad uit huis wordt gehaald. Daarom woont hij sinds gisteren niet meer thuis. Hij zit op een geheime plek, zodat hij niet kan worden weggehaald. Over de jongen werden twee documentaires gemaakt en veel mensen zijn geschrokken over wat daarin te zien is. Hier kun je ze bekijken.

Rauw (deze docu is vier jaar geleden gemaakt)

Bekijk de video in andere formaten.

Rauwer (deze docu was maandag voor het eerst op tv)

Bekijk de video in andere formaten.

536
Want vind jij van het nieuws over Tom die alleen rauw voedsel eet?
Favoriet maken