Armstrong huilt om kinderen

Armstrong huilt om kinderen

Lance Armstrong besloot de waarheid te vertellen nadat zijn zoon hem verdedigde tegenover andere kinderen. Dit vertelt de oud-wielrenner in het tweede deel van een televisieshow van presentatrice Oprah Winfrey. In het eerste deel gaf hij voor het eerst toe doping te hebben gebruikt.

Kinderen

Jarenlang ontkende Armstrong doping te hebben gebruikt bij zijn zeven overwinningen in de Tour de France. Ook tegen zijn vijf kinderen heeft hij nooit iets verteld. Zijn zoon van 13 verdedigde zijn vader dan ook als andere kinderen Lance beschuldigden. Toen Armstrong dit hoorde besloot hij de waarheid te vertellen. Tijdens het interview heeft Lance tranen in zijn ogen als hij terugdenkt aan dit moment.

Schorsing

In het interview geeft Armstrong ook aan dat hij spijt heeft van wat hij heeft gedaan en dat zijn leven nu een rommeltje is. Wel vindt Lance dat hij niet voor de rest van zijn leven geschorst moet worden. Dat zou hij oneerlijk vinden omdat andere wielrenners veel korter straf krijgen voor dopinggebruik. Een levenslange schorsing zou betekenen dat Armstrong ook niet mag sporten op lager niveau. Dit wil hij wel graag.

Winnen

Armstrong won de Tour van 1999 tot en met 2005. Volgens de 41-jarige Amerikaan was 2005 het laatste jaar waarin hij gebruikte. In 2009 en 2010 deed hij ook mee, maar won hij niet. Armstrong zegt dat hij gebruikte omdat hij altijd wilde winnen.

Wat vind jij van wielrenner Lance Armstrong?

Deze stelling is gesloten