Nederlandse wielrenner gebruikte doping

Oud-wielrenner Danny Nelissen heeft bekend dat hij doping heeft gebruikt. Dit deed de Nederlander tijdens de Tour de France van 1996 en 1997. Hij bekende het gisteravond in het RTL Nieuws.

Eerder deze week vertelden wielrenners in het NRC, een krant, anoniem over het gebruik van doping bij de Nederlandse Rabobankploeg. Volgens hen zouden heel veel renners van die ploeg vroeger doping hebben gebruikt.

Anders

Danny Nelissen geeft toe dat hij een van die renners is en dat er vroeger veel doping was bij het team. Met zijn bekentenis wil Danny laten zien dat er ooit regels werden overtreden door Nederlandse wielrenners, maar dat het nu heel anders is.

Blanco Pro Cycling Team

De Rabobankploeg bestaat niet meer. In oktober 2012 was de bank alle verhalen over doping in het wielrennen zat. Het bedrijf besloot toen te stoppen met sponsoren. De wielrenners gaan nu zonder hoofdsponsor verder als Blanco Pro Cycling Team.

Armstrong

Danny Nelissen is niet de enige oud-wielrenner die deze week voor de camera toegaf doping te hebben gebruikt. Lance Armstrong bekende tijdens een interview zeven keer de Tour de France te hebben gewonnen op doping.