Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koninginnedag wordt Koningsdag

Als koning Willem-Alexander officieel aan het werk is, verdwijnt Koninginnedag op 30 april. Er komt een nieuwe jaarlijkse feestdag op 27 april. Dat is de verjaardag van Willem-Alexander. Koningsdag wordt het dan.

Koninginnedag

Koninginnedag 30 april was de geboortedag van de moeder van koningin Beatrix. Toen Beatrix staatshoofd werd besloot zij die dag als nationale feestdag te houden. Dat gaat nu dus veranderen.

Amsterdam

Koningin Beatrix stopt op 30 april. Op die dag neemt prins Willem-Alexander het van haar over. Daardoor gaat Koninginnedag in Amstelveen en De Rijp niet door. Maar er is wel een enorm feest in Amsterdam, waar Willem-Alexander ingehuldigd wordt. En ook in de rest van Nederland zal dat flink gevierd worden.

26 april

Geen koninklijk bezoek voor Amstelveen en De Rijp dus dit jaar, maar dat wordt volgend jaar dubbel en dwars goed gemaakt. Want de eerste Koningsdag zal in die plaatsen gehouden worden. Alleen is die eerste keer niet op 27 april, omdat dat op een zondag valt. Hij komt dan een dagje eerder, op zaterdag 26 april.

549
Het is jammer dat koningin Beatrix stopt.
Favoriet maken