Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

500 verhalen over armoede

Zo'n 500 kinderen hebben zich gemeld om de kinderombudsman te helpen. Hij doet onderzoek naar armoede bij kinderen en bedacht een speciaal meldpunt. De kinderen vertelden verhalen over armoede en gaven hem tips.

Warme kleren

Volgens de kinderombudsman gaan veel verhalen over dingen die alle kinderen zouden moeten hebben. Ze hebben niet genoeg eten, geen warme kleren of te weinig ruimte om te wonen. Vaak schamen de kinderen zich en durven ze geen vrienden of vriendinnen mee naar huis te nemen. Ook kunnen veel kinderen niet op kamp, naar een sportclub en is er geen geld voor schoolreisjes.

Tips

Het meldpunt is bijna gesloten. De Kinderombudsman gaat daarna met 50 kinderen verder praten. Ook gaat hij bekijken wat Nederlandse gemeenten doen om arme kinderen te helpen. Met de verhalen en tips van de kinderen gaat hij over een paar maanden naar de regering.

Het meldpunt werd drie weken geleden geopend nadat uit onderzoek bleek dat 1 op de 9 kinderen in Nederland arm is. Hij vertelde daar toen over in het Jeugdjournaal.

191
Merk jij dat er arme kinderen in Nederland zijn?
Favoriet maken