Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederland en Turkije maken ruzie om 9-jarige Yunus

Twee landen die ruzie maken om een 9-jarige jongen. Het klinkt gek, maar toch gebeurt het. Nederland en Turkije ruziën over Yunus uit Den Haag. Dat komt omdat Yunus in huis woont bij twee lesbische vrouwen. Hij heeft twee Nederlandse pleegmoeders.

Jeugdzorg

Yunus groeide op bij zijn Turkse ouders in Nederland. Maar volgens Bureau Jeugdzorg konden die niet goed voor hem zorgen. Ze zouden Yunus verwaarlozen. De jongen werd uit huis gehaald en kwam terecht bij de twee pleegmoeders. Yunus was toen nog maar vijf maanden oud.

Turkije

De biologische moeder van Yunus zegt het nu verschrikkelijk te vinden dat haar zoon opgroeit bij twee lesbische vrouwen. Volgens haar is dit niet goed voor haar zoon. En de Turkse regering is het daar mee eens. Turkije wil dat Yunus opnieuw uit huis geplaatst wordt en bij een Islamitisch gezin gaat wonen.

Nederland

De Nederlandse regering is daar boos om. Yunus heeft het goed bij zijn pleegmoeders en dat is het belangrijkst, zeggen ze. Pleegouders moeten goede nieuwe ouders zijn. En of ze nu lesbisch zijn of niet, dat heeft daar niets mee te maken, zeggen ze.

Praten

De ruzie tussen Nederland en Turkije loopt zo hoog op, dat Yunus en zijn pleegouders zijn ondergedoken. Zodat ze veilig en op een rustig plek zijn. De Turkse Premier Erdogan komt volgende week op bezoek in Nederland. Premier Rutte en hij gaan dan praten over Yunus.

466
Wat vind jij van het nieuws van Yunus?
Favoriet maken