Helft kinderen in Syrië heeft hulp nodig

Helft kinderen in Syrië heeft hulp nodig

Van iedereen die hulp nodig heeft in Syrië is bijna de helft kind. Ze hebben behoefte aan eten en drinken; aan een goede plek om te slapen en medicijnen. En vooral aan veiligheid. Ondertussen gaat de oorlog door.

Assad

President Bashar al-Assad bepaalde meer dan 10 jaar in zijn eentje wat er gebeurde in Syrië. Een land in het Midden-Oosten. Zijn tegenstanders waren dat zat en kwamen in opstand. Ruim twee jaar geleden liep die opstand zo uit de hand, dat er een burgeroorlog begon, die nog steeds aan de gang is. Het leger van Assad vecht tegen de mensen die hem weg willen hebben.

Gevlucht

Door het geweld in Syrië zijn al meer dan 70.000 mensen om het leven gekomen, en nog veel meer zijn er gewond geraakt. Bijna anderhalf miljoen mensen zijn naar het buitenland gevlucht en zoeken een veiligere plek in de buurlanden van Syrië.

Nicole le Fever Bijna een half miljoen van hen zijn naar buurland Jordanië gevlucht. Verslaggeefster Nicole le Fever was in een van de vele vluchtelingenkampen in Jordanië en sprak daar, en bij de grens met Syrië, met kinderen.