Nominaties beste kinderboek bekend

Ze zijn bekend! De nominaties voor het beste kinderboek van 2012. Het afgelopen jaar brachten ruim 32.000 kinderen hun stem uit op hun favoriete kinderboek.

Tussen 10 en 12

Kinderen tussen de 10 en 12 gaven Het leven van een loser. Geen paniek! van Jeff Kinney, Hoe overleef ik (zonder) vriendschap & liefde van Francine Oomen, Dagboek van een muts. Zoek 't lekker uit! van Rachel Renée Russell, Voor wie doe jij een moord? door IzzyLove van Manon Sikkel en 100% Julia van Niki Smit de meeste stemmen.

6 tot en met 9

In de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar maken Spekkie en Sproet. Raadsels op het cruise-schip van Vivian den Hollander, Weerwolfnachtbaan van Paul van Loon, De wraak van Lorre van Tosca Menten, Dummie de mummie en het masker van Sebek-Ra van Tosca Menten en Fantasia VII van Geronimo Stilton kans op de titel beste kinderboek van 2012.

Winnaar

De Senaat van de Kinderjury, waarin uit elke provincie een kind zit, kiest op woensdag 15 juni uit beide categorieën een winnaar. De prijs wordt uiteindelijk op 19 juni uitgereikt.

77
Welk boek hoop jij dat er wint?
Favoriet maken