Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen werken in goudmijnen

In het Afrikaanse land Tanzania werken duizenden kinderen in goudmijnen die op instorten staan en waar ze levensgevaarlijke dampen inademen. Hulpverleners willen dat deze kinderarbeid zo snel mogelijk stopt.

School

In Tanzania zijn honderden kleine goudmijnen en heel vaak werken er kinderen. Ze moeten geld verdienen voor hun familie en voor zichzelf. Alleen dan kunnen ze boeken en hun schooluniform betalen.

Gif

De kinderen werken met kwik. Dat giftige spul wordt gebruikt om goud uit de stenen in de grotten te halen. Van de dampen kun je misselijk worden en als het in je mond komt kun je er zelfs aan doodgaan. Duizenden kinderen zouden dit gevaarlijke werk doen.

Verboden

Ook in andere landen is kinderarbeid een probleem, maar volgens Human Rights Watch loopt het in Tanzania echt uit de hand en moet er snel iets gebeuren. De hulporganisatie heeft een dik onderzoeksrapport geschreven over de situatie van de kinderen in Tanzania. Kinderarbeid is daar gewoon verboden, maar er wordt helemaal niet gecontroleerd. Dat moet vanaf nu wel gebeuren.