Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Actie voor 8-jarige Dennis

Klasgenoten en voetbalvriendjes voeren actie voor Dennis. De 8-jarige jongen is in Nederland geboren, maar moet naar het Afrikaanse land Burundi. Het land waar zijn moeder is geboren.

Handtekeningen

Dennis heeft op verschillende plekken in Nederland gewoond. De laatste jaren woonde hij in Utrecht, waar hij topscorer is van zijn voetbalteam. Zijn klasgenoten begrijpen niet dat hij weg moet en verzamelen handtekeningen via een online actie. Ook op Twitter en Facebook wordt er veel over de jongen gepraat. Al meer dan 15.000 mensen ondertekenden de actie.

Regels

Dennis mag niet in Nederland blijven omdat hij en zijn moeder niet altijd in officiële opvangplekken voor asielzoekers hebben gewoond. Dat hij wel gewoon in Nederland naar school ging, maakt door de strenge regels voor asielzoekers niets uit.

Tweede Kamer

In totaal zitten ongeveer 300 kinderen in net zo'n situatie als Dennis. Woensdag wordt zijn verhaal besproken in de Tweede kamer. Politici gaan dan kijken of de strenge regels aangepast kunnen worden.