Elena (13) squasht tegen wereldtoppers

Ze is helemaal verslaafd aan haar sport, en nu speelt ze op het allerhoogste niveau: de 13-jarige Elena Wagenmans. Ze is naar Italië om te spelen op het Europees kampioenschap squash. Aan dat toernooi doen verder alleen maar volwassenen mee. Ze speelt dus tegen de allerbeste squashers ter wereld.

Blessure

"Ik heb er echt heel veel zin in", vertelt Elena. Ze wist gisteren pas dat ze naar het EK mag. Een andere squasher uit het Nederlandse team raakte geblesseerd en moest afhaken. Hierdoor kwam er een plekje vrij voor Elena.

Tactiek

De verrassing is zo groot, dat Elena nog niet precies weet hoe ze de wedstrijden gaat winnen. "Ik moet het met mijn coach nog even hebben over de tactiek", zegt ze. Maar ze maakt zich geen zorgen. "De hele familie squasht. Ik doe het al mijn hele leven." Elena heeft al wat prijzen op haar naam staan. Vorig jaar won ze de Dutch Junior Open en in januari werd ze Nederlands kampioen bij de junioren.

School

Elena heeft toevallig vakantie. Maar haar schoolboeken neemt ze mee naar Italië. "Ik heb goed vooruit gewerkt met mijn huiswerk, maar ik denk dat ik ook in Italië wel door moet werken aan school."