Beelden van vermiste meisjes

Beelden van vermiste meisjes

Er zijn voor het eerst videobeelden te zien van de vermiste meisjes in Nigeria. Amerikaanse deskundigen gaan de beelden goed bestuderen. Ze hopen zo te kunnen zien waar de meisjes zijn.

Ontvoering

Zo'n 200 meisjes werden een maand geleden ontvoerd door gewelddadige strijders. De meisjes waren op hun christelijke school, toen de gewapende mannen het terrein opkwamen. Ze werden bijna allemaal meegenomen in vrachtwagens. Een paar meisjes wisten te ontsnappen.

Ruilen

De meisjes zijn waarschijnlijk ontvoerd door de islamitische groep Boko Haram. Die groep wil de baas worden in het gebied en van Nigeria een streng islamitische land maken. De leider van de groep zegt dat hij de meisjes wil ruilen voor vrienden van hem die in de gevangenis zitten. Veel leden van Boko Haram zijn opgepakt omdat ze aanslagen plegen en mensen ontvoeren.

Hulp

De regering van Nigeria zegt na te denken over het voorstel, maar wil ook niet zomaar alles doen wat de ontvoerders eisen. Ondertussen helpen steeds meer landen om de meisjes te vinden. Amerika gebruikt nu ook vliegtuigen bij de zoekactie en heeft deskundigen ingezet om het filmpje goed te onderzoeken.