Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Gaal: laat kinderen naar Oranje kijken

Bondscoach Louis van Gaal vindt dat ouders hun kinderen vandaag naar de wedstrijd van Oranje moeten laten kijken. Dat vertelde hij aan Tako tijdens een grote persconferentie.

Uniek

De wedstrijd begint woensdag om 22:00 uur en kan met verlenging en penalty's wel tot 00:30 uur doorgaan. Veel ouders vinden dat veel te laat, maar volgens Van Gaal is het niet te missen. "Ik zou mijn kinderen altijd de wedstrijd laten zien, want het is iets unieks."

Hij voegde daaraan toe: "Want anders slapen ze toch niet. Ze zijn zo gespannen om te weten of Nederland gaat winnen of niet. Ik zou de ouders dus ten strengste adviseren om hun kinderen gewoon naar de wedstrijd te laten kijken.''

'Zelf beslissen'

De staatssecretaris van Onderwijs is het niet helemaal met Van Gaal eens. Hij zegt dat ouders het zelf moeten beslissen. Ook zegt hij dat scholen zelf kunnen bepalen of ze donderdag later beginnen. Sommige scholen beginnen de dag na de wedstrijd een uur later.

Kinderen in het noorden van Nederland hebben al zomervakantie, maar in de rest van het land moeten kinderen gewoon naar school.

619
Scholen moeten de dag na de halve finale later beginnen.
Favoriet maken