Vliegtuig uit Amsterdam neergestort

Boven Oekraïne is een passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines neergestort. Het toestel is in de buurt van de stad Donetsk, in het oosten van Oekraïne, gecrasht.

Er waren 298 mensen aan boord, onder wie zeker 154 Nederlanders. De regering van Oekraïne zegt dat er geen overlevenden zijn.

Neergeschoten?

Er verschijnt steeds meer informatie die er op wijst dat het vliegtuig is neergeschoten.

In het gebied in Oekraïne is het onrustig door een gewelddadige ruzie tussen de regering en een deel van de bevolking. De echte oorzaak is nog niet bekend, maar beide vechtende partijen geven elkaar al de schuld van het neerschieten.

Amsterdam

Het gaat om een vliegtuig dat rond kwart over twaalf vanmiddag in Amsterdam is opgestegen. Het was onderweg naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.

Reacties

Van over de hele wereld wordt geschokt gereageerd op het nieuws over de crash. Ook premier Rutte laat weten dat zijn gedachten uitgaan naar de inzittenden, hun familie en vrienden.

We kunnen ons voorstellen dat het schrikken is, dit nieuws over een vliegtuigongeluk. Weet dan, dat zulk nieuws heel uitzonderlijk is. Dit soort vliegtuigongelukken gebeuren vrijwel nooit. Zo'n gebeurtenis als vandaag is zeer zeldzaam. Juist daarom is het nu in het nieuws.

1430
Reageer op het nieuws over het neergestorte vliegtuig.
Favoriet maken