Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen willen meer tablets in de klas

Basisscholen moeten veel vaker tablets gebruiken voor de lessen. Dat vindt 78 procent van alle kinderen in Nederland. Het blijkt uit een onderzoek van het NOS Jeugdjournaal en No Ties.

Op dit moment gebruikt 20 procent van de scholen tablets in de klas.

Spelletjes

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna alle kinderen in Nederland thuis één of meerdere apparaten hebben om spelletjes op te spelen, nieuws op te kijken of berichten te sturen en ontvangen. 84 procent heeft thuis een tablet en 60 procent heeft een smartphone. Ook de iPod Touch is best populair, 12 procent van de kinderen heeft er één.

iPad

Een grote meerderheid van de kinderen vindt dat scholen veel vaker tablets zouden moeten gebruiken. Op scholen die dat wel doen, is de iPad het populairst. 54 procent gebruikt die apparaten van Apple. 39 procent heeft tablets met Android.

Stiekem een spelletje spelen is er trouwens niet bij in de klas. Op 68 procent van de scholen is de juf of meester de enige die apps op de tablet kan zetten.

Jeugdjournaal-app

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel kinderen de Jeugdjournaal-app nog niet kennen, maar wel benieuwd zijn. In de Play Store kunnen Android-gebruikers de app gratis downloaden.

401
Wat vind jij van tablets op school?
Favoriet maken