Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen maken plannen voor een betere wijk

Het netjes houden en elkaar groeten. Dat zijn twee tips van kinderen die meedenken over hun wijk in Amsterdam. Ze willen hun buurt leuker, gezelliger en beter maken.

Vreedzaam

De Amsterdamse wijk de Baarsjes is sinds kort een vreedzame wijk. Daar komen er steeds meer van in Nederland. In een speciale kinderraad maken kinderen plannen om hun wijk beter te maken.

Vreedzame school

Alle kinderen van de kinderraad zitten ook op een vreedzame school. Daar denken kinderen mee over hoe het beter kan op school. Ook grijpen ze bijvoorbeeld in als er wordt gepest. Door het hele land zijn er al meer dan 600 van dit soort scholen.

Japan

De kinderen in De Baarsjes presenteren vandaag hun plannen. Ze willen een schonere wijk, waar mensen netjes met elkaar omgaan en niet discrimineren. Naar hun presentatie komt ook een groep Japanners kijken. Ze willen weten of de vreedzame school en wijk ook goede ideeën zijn voor Japan.

137
Wat zou jij veranderen om je wijk beter te maken?
Favoriet maken