Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Interview met de bedenker van loomen

Dankzij Cheong Choon zijn tienduizenden kinderen in Nederland gaan loomen. Dit weekend is de bedenker van de loombandjes voor het eerst in Nederland en wij mochten hem interviewen.

Armbandje

De loomrage begon zo'n vijf maanden geleden in Nederland, maar Cheong deed zijn uitvinding al veel eerder. Het begon vier jaar geleden toen zijn dochters van haarelastiekjes een armbandje probeerden te maken. Cheong probeerde het ook, maar zijn vingers waren te dik. Hij gaf niet op en bedacht het loombord.

Rijk

Vier jaar later zijn kinderen over de hele wereld aan het loomen geslagen. Er wordt gefluisterd dat de bedenker daardoor al bijna 100 miljoen heeft verdiend.

Wedstrijd

De bedenker vindt het leuk dat er tegenwoordig niet alleen maar armbandjes gemaakt worden, maar ook figuurtjes, telefoonhoesjes en natuurlijk zijn eigen jas. Om kinderen uit te dagen nog creatiever te zijn, heeft hij een loomwedstrijd bedacht. Die vind je op een speciale site.

694
Loomen is uit.
Favoriet maken