Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Neha (18) wint de Kindervredesprijs 2014

De winnaar van de Kindervredesprijs 2014 is Neha. Ze is Amerikaans, maar haar familie komt uit India. Ze kwam als kind vaak in India en daar zag ze veel armoede. Op haar negende richtte Neha haar eigen stichting op om weeskinderen te helpen.

Prijs

De winnares helpt duizenden weeskinderen in India en in de Verenigde Staten. Dankzij Neha zijn kinderen over de hele wereld zelf ook acties begonnen om andere kinderen te helpen.

Neha heeft een beeldje gewonnen én 100.000 euro gekregen om nog meer kinderen te helpen.

Koning

De Internationale Kindervredeprijs is een van de bekendste kinderprijzen. Dit jaar waren drie bijzondere kinderen genomineerd. Vorig jaar ging de prijs naar het Pakistaanse meisje Malala.

De Kindervredesprijs werd voor de tiende keer uitgereikt. Bij de uitreiking waren ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig.

Kinderpersconferentie

De bedenker van de Kindervredesprijs is Marc Dullaert. Hij is de Kinderombudsman van Nederland en ook hij komt op voor de rechten van kinderen. Morgenochtend is er een speciale persconferentie, waarbij kinderen hem vragen kunnen stellen. Die is live te zien op deze site.