Mensen geschokt door aanslag in Parijs

Mensen geschokt door aanslag in Parijs

Overal ter wereld is geschokt gereageerd op de aanslag die gisteren plaatsvond op het kantoor van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo.

Dag van nationale rouw

In Frankrijk is een dag van nationale rouw. De vlag hangt halfstok en er was een minuut stilte. Veel Fransen steken kaarsjes aan en leggen bloemen om de slachtoffers te herdenken.

Nederland

Ook in ons land, wordt stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag. Op radio en televisie werd vanochtend om 11 uur door veel zenders een minuut stilte gehouden. Ook roepen de burgemeesters van verschillende steden hun inwoners op om vanavond om 6 uur de straat op te gaan.

Persvrijheid

Veel mensen noemen de aanval op het tijdschrift, een aanval op de persvrijheid. Kunnen zeggen wat je wilt zeggen, dat noemen ze vrijheid van meningsuiting. Persvrijheid wil zeggen dat journalisten mogen schrijven wat ze willen en dus ook grapjes mogen maken zoals de tekenaars van Charlie Hebdo doen. In de meeste democratische landen zoals Nederland en Frankrijk vinden ze persvrijheid en vrijheid van meningsuiting erg belangrijk.

Demonstreren tegen geweld helpt.

11.765 stemmen

Deze stelling is gesloten

37% 4.365 stemmen

62% 7.400 stemmen