Terroristengroep verwoest dorpen in Nigeria

Terroristengroep verwoest dorpen in Nigeria

In het Afrikaanse land Nigeria heeft een terroristische scholen aangevallen, ziekenhuizen vernield en woonwijken in brand gestoken. Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International zijn twee dorpen bijna helemaal verwoest.

Boko Haram

De groep Boko Haram bestaat uit duizenden gewapende mannen die de baas spelen in het noordoosten van Nigeria. Ze hebben de macht in een gebied dat bijna net zo groot is als België. Het zijn moslimextremisten die leven volgens strenge regels. Ze vinden dat ze geweld mogen gebruiken tegen iedereen die anders denkt dan zij. De meeste moslims zijn het niet met hen eens.

De terroristengroep heeft al veel mensen vermoord en honderden jongens en meisjes zijn ontvoerd en gedwongen om te vechten. Anderhalf miljoen mensen zijn voor het geweld op de vlucht geslagen.

Dorpen

De aanvallen op de dorpen Baga en Doro Gowan zijn de meest gruwelijke aanvallen van de groep ooit. Volgens Amnesty zijn honderden tot misschien wel 2.000 mensen om het leven gekomen.

Hulp?

Steeds meer wereldleiders roepen de regering van Nigeria op om meer te doen tegen de terroristen. De Nigeriaanse regering zegt dat ze juist hulp nodig hebben uit het buitenland. Daardoor lijkt het er niet op dat er snel een einde komt aan het geweld.

Hulporganisaties hebben de regering van Nigeria en die van haar buurlanden gevraagd om de vluchtelingen te helpen.