Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kunstenaars maken ongezellig pretpark

Bij de ingang wordt gecontroleerd of je geen vrolijke kleren aan hebt en het personeel kijkt ongelukkig. Kunstenaars in Engeland hebben een heel ongezellig pretpark gemaakt.

Dismaland

De kunstenaars die Dismaland hebben gemaakt, houden niet van Disney World en andere vrolijke pretparken. In plaats van een fantasiewereld, willen ze problemen uit de echte wereld laten zien. In de bestuurbare bootjes zitten daarom bootvluchtelingen en de badeendjes die je kan hengelen zijn besmeurd met olie.

In een vervallen kasteel wordt sprookjesprinses Assepoester niet gelukkig met de prins, maar krijgt ze een ongeluk in haar pompoenenkoets. In een filmpje op YouTube kun je zien hoe het park eruit ziet.

Banksy

De bekendste kunstenaar van Dismaland is Banksy. Niemand weet wie hij precies is. Meestal maakt hij stiekem graffiti op straat. Soms worden zijn kunstwerken per ongeluk overgeschilderd en soms worden ze voor miljoenen verkocht.