De 9 ontdekkingen van deze week

Elke week zetten we de leukste, gekste en interessantste ontdekkingen voor je op een rij. Deze week ontdekten we bijvoorbeeld dat een kip ook pauwen uit kan broeden en dat Taylor Swift het meeste geld heeft verdiend.

1. Er bestaat een raar-met-je haar-dag

Op basisschool De Wierde in Winsum zie je de gekste kapsels. Ze vieren namelijk de raar-met-je haar-dag. Lolly's, potloden, kerstballen; allerlei vreemde kapsels komen voorbij:

Lollyhaar en voetbalkapsel in de klas

2. Prijzen voor de mooiste dronefoto's

De prijzen voor de mooiste foto's die gemaakt zijn met drones, zijn uitgereikt. Deze foto van een Italiaans stadje in de mist, won in de categorie reizen:

3. Je kunt daten met een kat

In een dierenopvang in Eindhoven konden mensen op date met asielkatten, om de dieren te leren kennen. De dinertjes zijn bedacht door de Dierenbescherming.

Romantisch dineren met een asielkat

4. Groep 8 maakt een poot voor een gans

Een gehandicapte gans in Diever heeft een nieuwe poot. Groep 8 van basisschool De Singelier heeft de prothese met een 3D-printer gemaakt.

Gans heeft nieuwe poot door 3D-printer

5. Je kunt een boete ook met heel veel muntjes betalen

Een man in Frankrijk was het niet eens met zijn boete voor te hard rijden. Als wraak maakte hij daarom geen geld over, maar betaalde de boete met meer dan 5000 muntjes van 1, 2 en 5 cent.

6. Taylor Swift verdient het meest

Popster Taylor Swift heeft het afgelopen jaar 153 miljoen euro verdiend. Daarmee is ze de beroemdheid die het meeste geld heeft verdiend. Naast Taylor Swift, staan dit jaar ook Cristiano Ronaldo en One Direction in de top.

7. Robbie heeft een nieuwe baan

Robbie stopt als presentator van het Jeugdjournaal. Hij heeft een nieuwe baan bij het nieuwsprogramma Editie NL van RTL. 28 augustus presenteert hij zijn laatste Jeugdjournaal.

8. Pokémon Go is nu ook uit in Nederland

De app Pokémon Go is een behoorlijke rage. Sinds zaterdag is het spel officieel in Nederland uit, maar meer dan een miljoen Nederlanders speelden het al.

Pokémon Go nu ook in Nederland

9. Een kip kan ook pauwen uitbroeden

Een kip die een pauw uitbroedt. Normaal kan dat natuurlijk niet, maar op een kinderboerderij in Sassenheim is dat toch gebeurd:

Kip broedt drie pauwen uit