Alles over Milou

Over jezelf

Naam: Milou Stoop Verjaardag: 23 juli

Waar ben je geboren? Ik ben geboren in Zevenbergen, een dorp in West-Brabant. Daarna ben ik gaan studeren in Tilburg en nu woon ik al een paar jaar in Amsterdam.

Wat zijn je hobby's? Ik ben nogal verslaafd aan series en films. Dus ik ga zo'n beetje iedere week naar de bioscoop en ik hou van series binge watchen op Netflix. Maar varen met m'n bootje vind ik ook heel chill en ik dans in de zomer heel graag op festivals.

Wat wilde je worden toen je 12 jaar was? Ik denk dat ik toen astronaut wilde worden :D niet echt gelukt...

Het Jeugdjournaal

Hoe ben je bij het Jeugdjournaal gekomen? Een paar jaar geleden besloot ik te solliciteren bij het Jeugdjournaal, terwijl er eigenlijk geen baan vrij was. Maar ik wilde het zo graag, dat ik het gewoon probeerde. Tot mijn grote verrassing werd ik aangenomen! Na een tijdje ben ik overgestapt naar het Zapp Weekjournaal, als verslaggever, maar dat programma is nu gestopt. Gelukkig mocht ik toen weer terug naar m'n lieve collega's bij het Jeugdjournaal. Super cool!

Hoe volg jij zelf het nieuws? Vooral op m'n telefoon, op nieuws apps bijvoorbeeld. Maar ik check ook vaak Twitter voor de laatste updates en lees regelmatig de krant.

Wat is het mooiste verhaal om te maken? Een verhaal waarmee je andere kinderen misschien wel kunt helpen. Zoals toen ik een reportage mocht maken over Maud, zij worstelde met de ziekte anorexia. Ik vond het heel bijzonder dat ze mij vertrouwde om haar verhaal te vertellen en dat ze het deed om kinderen met een soortgelijk probleem te helpen.

Wat is je grootste blunder? Ik trek echt te vaak rare bekken en ik ben best een stuiterbal. Dus cameramannen kunnen nogal eens gek worden van me. Verder heb ik zelf vroeger ook weleens gefilmd en toen heb ik een keer de record-knop precies verkeerd om bediend. Snap je? Dus ik zette hem uit als ik moest opnemen en aan als er niks te zien was. Bijzonder boeiend materiaal was dat geworden :')

Heb je een tip voor kinderen die ook presentator/verslaggever willen worden? Als je het echt wil, dan moet je bedenken wat voor stappen je er allemaal voor moet maken. Dus voor later alvast een beetje nadenken over welke opleiding en stages je wilt gaan doen, maar ook proberen goed op de hoogte te zijn van wat er in de wereld gebeurt. Maar vooral: je moet het LEUK vinden om te doen!

Favorieten

Wat is je favoriete site/app? YouTube, 9GAG en Instagram. En Whatsapp natuurlijk, ik kan niet zonder.

Wat is je favoriete tv-programma? Ik kijk graag naar Carpool Karaoke, Lip Sync Battle (ik hou duidelijk van karaoke), De Slimste Mens, Wie is de Mol?, Boer Zoekt Vrouw, Expeditie Robinson, maar ook sommige programma's op MTV vind ik stiekem heel leuk. Lekker simpel hangen voor de buis.

Wat is je lievelingseten? Italiaans, maar ontbijten met pannenkoeken is m'n lievelings.

Wat is je lievelingskleur? Groen

Wat is je lievelingsdier? Katten zijn echt m'n aller- aller- mega-lievelings van de hele wereld. Ze zijn fluffy, eigenwijs en zo lief. Ik durf mezelf wel een crazy cat lady te noemen. Ik kan me geen leven zonder katten voorstellen.

Wat is je favoriete muziek? Ik vind heel veel muziek tof, van hiphop tot aan rockbands. Dansen doe ik het liefst op foute hits!

Waar moet je om lachen? Om de kleine foutjes in het leven. Dieren die domme acties uithalen, maar ook om mensen kan ik heel hard lachen. Heel flauw, maar als iemand struikelt lig ik al in een deuk. En ik hou van woordgrapjes!