Boyband BTS spreekt op belangrijke vergadering

Boyband BTS spreekt op belangrijke vergadering

De Koreaanse boyband BTS heeft een toespraak gehouden voor leiders vanuit de hele wereld. Daarin vertelden ze dat ze liefde het allerbelangrijkste vinden.

Van jezelf houden

Kim Namjoon hield de toespraak. Toen hij 9 of 10 jaar was, begon hij na te denken over wat andere mensen van hem zouden vinden. Dat maakte hem niet gelukkig. Door muziek bedacht de rapper dat hij naar zichzelf moest luisteren. Dat is volgens hem erg belangrijk.

Hou van jezelf. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet.
Kim Namjoon

Een van de albums van BTS gaat ook over dit onderwerp. Het heet Love Yourself. Ze gaven een deel van de opbrengst daarvan aan het goede doel.

Het is voor het eerst dat een K-pop band iets mocht vertellen bij de Verenigde Naties. Hieronder kan je hun hele toespraak luisteren, maar die is wel in het Engels.

UNICEF

@UNICEF

"I want to hear your voice... No matter who you are, where you’re from, your skin colour, gender identity: speak yourself.” We 💜 @BTS_twt's inspiring message to young people around the world at the UN General Assembly. #GenUnlimited #UNGA #ENDviolence #Youth2030 https://t.co/kWOoSfLkiq

Afbeelding bij tweet
Afspelen

24 september 201800:45