Gedoe over een model: lijkt ze te veel op zangeres Ariana Grande?

Zangeres Ariana Grande is een rechtszaak begonnen tegen de populaire kledingwinkel Forever 21. Ze vindt dat de winkel dingen uit haar videoclip heeft nagemaakt.

7 Rings

Het gaat om de videoclip 7 rings. Daarin is Ariana bijvoorbeeld te zien in een paarse broek met roze schoenen. Op de foto hieronder zie je Ariana in haar clip (op het plaatje rechts). Het kledingmerk heeft ook zo'n paarse broek gemaakt, die zie je links.

Links zie je een foto van het kledingmerk, en rechts zie je een foto uit de clip van Ariana Grande

Ariana Grande vindt dat de kleren en het model té veel op haar lijken, waardoor sommige mensen kunnen denken dat het écht Ariana Grande is.

7 Rings

Ook vindt de zangeres dat sommige letters en cijfers in de kledingreclame veel op haar clip lijken. Bijvoorbeeld het logo van 7 rings. Hieronder zie je links het logo van Ariana, en rechts staat het model ook naast een paarse 7.

Links zie je het logo van Ariana zelf, en rechts zie je dat het cijfer 7 in de reclamecampagne wordt gebruikt

De foto's van het model stonden op Instagram, maar zijn nu niet meer te vinden. Het zou kunnen dat het kledingbedrijf ze heeft weggehaald. Het bedrijf wil verder niets over de reclame zeggen, maar zei wel dat ze grote fans van Ariana Grande zijn.

Miljoenen

Om het goed te maken, wil Ariana Grande dat het bedrijf zo'n 9 miljoen euro aan haar betaalt.

Links zie je een foto van het kledingmerk, en rechts zie je een foto uit de clip van Ariana Grande