Birdnesting: gescheiden ouders wonen om de beurt bij kinderen

Birdnesting: gescheiden ouders wonen om de beurt bij kinderen

Als ouders scheiden, betekent dat voor veel kinderen heen en weer gaan tussen twee huizen. Maar dat hoeft niet altijd. Er zijn ook kinderen die in het gezinshuis blijven wonen. De ouders wonen daar dan om de beurt.

Die oplossing heet birdnesting. Het gezinshuis is dus een soort vogelnest. De kinderen blijven op het nest en vader en moeder vliegen om de beurt in. Maartje van 11 jaar weet er alles van.

Ik vind het heel fijn, want nu heb ik gewoon één kamer. Het lijkt me ook niet handig als je de hele tijd koffers moet pakken.
Maartje

Deskundigen vinden het best een goed idee. Zoë Rejaän onderzoekt wat scheiden met kinderen doet en zij zou willen dat meer gescheiden stellen gaan birdnesten.

Als je ouders scheiden verandert er heel veel. Dus het kan fijn zijn als je nog in je eigen huis kan wonen en vooral in dezelfde buurt blijft.
Zoë Rejaän

Volgens de deskundige is het niet voor iedereen geschikt. Veel ouders kunnen na een scheiding niet goed meer met elkaar opschieten. Dan is het lastig om dit soort afspraken te maken.

Wat vind jij van birdnesting? Is het een goed idee of een beetje overdreven? Reageer op de Stelling:

Het is fijn om in je eigen huis te blijven wonen als je ouders scheiden.

9.223 stemmen

Deze stelling is gesloten

82% 7.641 stemmen

17% 1.582 stemmen