Victoria (11) zamelt knuffels in voor eenzame ouderen

Victoria deelt 600 knuffels uit aan eenzame ouderen

Victoria van 11 uit Heerlen heeft deze dagen maar één doel: eenzame ouderen een vrolijke kerst geven. Samen met haar klasgenoten heeft ze 600 knuffels ingezameld. Vandaag ging ze de ouderen verrassen met de zachte knuffeldieren.

Weinig bezoek

In Nederland voelt meer dan de helft van alle ouderen zich eenzaam. Ze wonen bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis en krijgen soms weinig bezoek van familie. Dit vindt Victoria vervelend om te zien en daarom besloot ze er iets tegen te doen.

Knuffelhondje

Misschien denk je dat knuffels alleen voor kleine kinderen zijn, maar ook oudere mensen kunnen ervan genieten. Victoria kwam daarachter toen ze haar lievelingsknuffel aan een eenzame vrouw gaf.

De oudere mevrouw zei dat ze vaak met mijn knuffelhondje naar bed ging. Ze werd altijd vrolijk wakker omdat ze niet alleen was.
Victoria

Vanaf dat moment ging Victoria vaker knuffels naar ouderen brengen. Ze kreeg daar mooie reacties op. Vorig jaar hield ze de knuffel-actie ook. Toen haalde ze zo'n 200 knuffels op.

Dementie

Met meer dan 100 knuffels ging Victoria op pad naar een zorgcentrum bij haar in de buurt. Daar wonen allemaal ouderen die dementie hebben. Door die ziekte krijg je problemen met je geheugen en vergeet je dingen sneller.

Victoria kijkt er heel erg naar uit om alle knuffels uit te delen. Ze hoopt dat de ouderen er een stuk vrolijker door worden.