Getty Images

Dieren lopen door de lege straten in grote steden

In veel landen mogen mensen hun huis niet meer uit om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Er zijn dus veel minder mensen op straat. Veel dieren zien dat als een kans om de straten in hun stad te gaan verkennen.

Van pauwen en eenden tot herten en apen, je ziet ze op plekken waar je ze normaal niet zou verwachten.

Vissen

In de Italiaanse stad Venetië is het water veel helderder dan normaal. Waarschijnlijk omdat er weinig boten door de kanalen varen. Er zijn namelijk bijna geen toeristen meer in de stad. Vissen voelen zich nu helemaal vrij in het water.

Apen

In Thailand trekken grote groepen apen naar de stad. Ze zijn opzoek naar eten, omdat er nu minder toeristen zijn die de dieren normaal eten geven.

Zwijnen

Ook in de Spaanse stad Barcelona duiken dieren op. In het centrum van de stad wandelen wilde zwijnen door de stille, verlaten straten.

Herten

Terwijl je 's avonds rustig televisie aan het kijken bent, zie je ineens een groep herten in je tuin staan. Het overkwam verschillende bewoners in de Britse stad Londen. En ook in Japan namen herten een kijkje in de stad.

Pauwen

Ook pauwen gingen op onderzoek uit. In de Spaanse hoofdstad Madrid wilden ze maar al te graag hun prachtige veren aan de inwoners laten zien.