Kinderen vertellen over racisme: 'Soms word ik uitgescholden'

Kinderen vertellen over racisme: 'Soms word ik uitgescholden'

De kinderen van de Wilhelminaschool in Rotterdam hebben de afgelopen dagen veel nieuws gevolgd. De protesten tegen racisme in de Verenigde Staten en in Nederland hebben veel indruk gemaakt. Zij maken zich ook zorgen over racisme en discriminatie.

Het begon met het nieuws over George Floyd. Die zwarte man kwam om het leven door politiegeweld. De kinderen zijn erg geschrokken dat dit kon gebeuren.

Het komt gewoon hard aan, want het is ook gewoon mijn kleur
J'vensley

Er is vaker geweld door de politie tegen zwarte mensen in de Verenigde Staten. Daarom zijn er al dagen protesten in de Verenigde Staten en nu dus ook in Nederland.

Veel Nederlandse actievoerders zeggen dat discriminatie en racisme ook hier een probleem is. De kinderen van de Wilhelminaschool zijn het daarmee eens. Zij hebben soms ook nare dingen meegemaakt. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld weleens racistische opmerkingen gekregen.

Als ik naar een speelparadijs ga, word ik wel eens uitgescholden voor 'poep'
D'Angely

De kinderen hopen dat er door de protesten echt iets gaat veranderen. Ze vinden dat iedereen gelijk moet worden behandeld. Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld.

Wil jij reageren op het nieuws over racisme?

Deze stelling is gesloten