De verkiezingen komen eraan: wat wil de SP?

De verkiezingen komen eraan: wat wil de SP?

De SP is een politieke partij die Nederland eerlijker wil maken. Lilian Marijnissen is de leider van de partij. Zij hoopt dat volgende week veel mensen op haar partij stemmen zodat ze de plannen die ze heeft bedacht uit kan voeren.

Geld moet eerlijker verdeeld worden over de mensen, zegt de partij. De regering moet er volgens hen voor zorgen dat rijkere mensen en bedrijven die veel geld verdienen veel meer geld uitgeven om armere mensen te helpen.

De euro vindt de partij geen goed idee. Ze willen liever dat Nederland weer eigen geld heeft en meer regels zelf kan bepalen.

Een van de plannen van de SP is samen met kinderen bedacht. Het is een plan om meer speeltuinen te bouwen. Volgens de partij is het belangrijk dat in elke buurt goede plekken zijn om buiten te spelen. In het filmpje hierboven hoor je SP-leider Lilian Marijnissen erover.

Op zondag 14 maart is er een speciale uitzending van het Jeugdjournaal. Daarin leggen de leiders van de zes grootste partijen hun plannen uit aan kinderen. De SP is een van die partijen.