Profvoetballer vertelt dat hij homo is: 'Trots en blij'

Profvoetballer vertelt dat hij homo is: 'Trots en blij'

De Australische profvoetballer Josh Cavallo zegt op sociale media dat hij op mannen valt. Het gebeurt in de voetbalwereld bijna nooit dat spelers zeggen dat ze homo zijn. Daarom is Josh dapper en een voorbeeld voor andere voetballers, zegt zijn club Adelaide United.

Josh was eerst wel bang om gepest te worden of dat andere voetballers er grappen over zouden maken. Maar nu is de 21-jarige middenvelder er klaar mee dat hij niet zichzelf kon zijn.

Het enige dat ik wil, is voetballen en gelijkwaardig behandeld worden.
Josh Cavallo

Grote clubs als Barcelona, Liverpool en Juventus delen zijn verhaal. In deze tweet kun je zijn Engelstalige video zien:

Josh Cavallo

@JoshuaCavallo

https://t.co/gSfymTagGl

Afbeelding bij tweet
Afspelen

27 oktober 202108:02

Op dit moment is Josh Cavallo de enige profspeler die openlijk homoseksueel is. De Australische vereniging voor voetballers noemt het een 'geweldig moment voor Cavallo, de sport en de LHBTI+-gemeenschap'. Josh hoopt dat hij met zijn video anderen inspireert.

In de voetbalwereld zijn heel weinig spelers die willen of durven zeggen dat ze homoseksueel zijn. Eerder maakten mannen in de hoogste competities in Engeland en de VS bekend dat ze op mannen vallen. En in Australië kwam ook in 2019 een voetballer op het hoogste niveau uit de kast.

Aan alle andere mensen die worstelen en bang zijn, wie dat ook zijn, wil ik laten zien dat ze niemand anders moeten zijn dan zichzelf.
Josh Cavallo

In Nederland is er nog nooit een speler op het hoogste niveau geweest die openlijk homoseksueel is. Maar vorig jaar zei een voormalige profvoetballer dat er zeker drie homoseksuele profvoetballers in ons land zijn. Uit angst voor de reacties durven ze dat niet te zeggen.