Nieuwswekker: Corona-persconferentie + Onderzoek Formule 1

Goedemorgen! Nog één dagje naar school en dan is het weekend! Begin je vrijdag goed met deze Nieuwswekker.

Het wordt weer een grijze dag. Alleen mensen die in het noorden van Nederland wonen hebben misschien geluk. Daar kan in de loop van de midag de zon gaan schijnen.

Het weer van vrijdag 14 januari

Dit heb je misschien gemist:

- Er is veel gedoe over de Britse premier Boris Johnson. Al wekenlang komen er berichten naar buiten waarin staat dat hij midden in de corona-tijd feestjes heeft gevierd in zijn huis. Veel mensen zijn daar woedend over. Vooral omdat de corona-regels in Groot-Brittannië lange tijd erg streng waren.

- Het onderzoek naar de kampioensrace van Max Verstappen is begonnen. Autosportdeskundigen gaan de komende dagen praten met de teams van Verstappen en Hamilton. Ook gaan ze kijken of het eerlijk ging met de safety car. Maar wat er ook besloten wordt, Max Verstappen blijft gewoon wereldkampioen.

Lewis Hamilton (l) en Max Verstappen

-De Brits-Belgische Zara van 19 is bijna klaar met een lange reis. Ze wilde als jongste vrouw ooit de wereld rondvliegen. En dat is bijna gelukt. Maandag komt ze weer aan in België, waar haar reis begon. Hier zie je daar een filmpje van.

Zara (19) gaat in haar eentje de wereld rondvliegen

We zijn benieuwd of jij houdt van reizen!

Het lijkt mij leuk om een wereldreis te maken.

13.649 stemmen

Deze stelling is gesloten

77% 10.608 stemmen

22% 3.041 stemmen

Dit is vandaag in het nieuws:

- 24 uur lang op school zitten om les te volgen. Misschien moet jij er niet aan denken, maar leerlingen van middelbare school het Canisius College doen het. Niet zomaar: ze willen zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel! Vanavond zie je of het ze gelukt is om 24 uur wakker te blijven.

- Vanavond is de eerste persconferentie van de nieuwe regering. Het lijkt erop dat de corona-regels minder streng worden. Zo mogen zaterdag winkels, kappers en sportscholen weer open. Studenten mogen weer naar het mbo, de hogeschool en de universiteit. In deze video hoor je er meer over:

Winkels, kappers en sportscholen mogen weer open

En dan nog even dit:

Wat doe je als je een dolfijn vast ziet zitten in een visnet? Een agent uit de Verenigde Staten bedacht zich geen moment en deed er alles aan om het dier te bevrijden.

Kijk mee hoe agent een dolfijn redt