Bezoekers zitten urenlang vast in achtbaan

Bezoekers zitten urenlang vast in achtbaan

In Plopsaland in België hebben gisteravond negen mensen urenlang vastgezeten in een achtbaan. Ze zaten op een hoogte van zo'n 32 meter. Uiteindelijk zijn ze door de politie en de brandweer bevrijd.

In de achtbaan 'The Ride to Hapiness' zaten de bezoekers uiteindelijk zo'n zes uur vast. Volgens de Belgische televisiezender VRT ging het om vijf Belgen, drie Duitsers en een Nederlander. Het is nog niet bekend waardoor de achtbaan kapot is gegaan.

Reddingsoperatie

Het duurde langer dan gehoopt was om de bezoekers te redden. De eerste ladderwagen van de brandweer kwam namelijk niet hoog genoeg om bij de vastgelopen achtbaan-karretjes te komen. En dus moest er gewacht worden op een kraan.

Politie Westkust

@pzwestkust

De 1ste 2 personen zijn beneden. Ook onze diensten zijn ter plaatse waaronder #slachtofferbejegening. Psychosociaal hulpverleningsnetwerk eveneens opgericht. We hopen dat ied. snel beneden is. Courage aan allen ❤️ #plopsaland #DePanne https://t.co/wXEGx45HzV

Afbeelding bij tweet

19 februari 202222:01

Toen de kraan eenmaal in het pretpark was, was het nog steeds niet makkelijk om de mensen uit de achtbaan te krijgen. Er stond namelijk zo'n harde wind dat de kraan heen en weer ging.

Uiteindelijk lukte het de politie en de brandweer om de mensen één voor één uit de karretjes te krijgen.

Plopsaland-achtbaan Ride to Happiness vastgelopen op hoogste punt (februari 2022)