Al 70.000 euro opgehaald voor Omar (11) uit Irak

Bijna 70.000 euro opgehaald voor Omar (11) uit Irak

Een bijzondere inzamelingsactie voor Omar van 11 uit Irak. Hij raakte zeven jaar geleden ernstig gewond tijdens een bombardement. Dat was een actie van het Nederlandse leger, waarbij het vreselijk misging.

Brandwonden

Omar had door het bombardement overal brandwonden. Journalist Danny Ghosen maakte een documentaire over wat er toen gebeurde.

Er woonden heel veel mensen in de omgeving. Daardoor zijn er ook onschuldige mensen om het leven gekomen. Wij wilden kijken hoe het nu gaat met die mensen daar en wat er tot nu toe is gebeurd na die bomaanval.
journalist Danny Ghosen

In de documentaire vertelt de vader van Omar dat hij op school wordt gepest door hoe hij eruit ziet. Klasgenoten zijn bang voor hem. Soms belt de directeur naar de ouders van Omar om te vragen of ze hem willen ophalen van school.

Uit later onderzoek van journalisten blijkt dat er door de bommen 70 onschuldige mensen omkwamen. De Nederlandse regering dacht er geen mensen in de buurt woonden, maar dat was dus wel zo. Ook Omar woonde er. Het deed Danny veel pijn om te zien hoe moeilijk Omar het heeft. Daarom wil hij hem helpen.

Ik ben ook op zoek gegaan naar artsen die Omar hier kunnen helpen in Nederland. Hij moet geopereerd worden en zijn gezicht kan er misschien beter uit komen te zien. Als het allemaal lukt.
journalist Danny Ghosen

Volgens Danny Ghosen moet de Nederlandse regering snel toestemming geven aan Omar om hierheen te komen, zodat hij geopereerd kan worden.