Dierenartsen: 'Laat geen paaseieren liggen voor de hond'

Dierenartsen: 'Laat geen paaseieren liggen voor de hond'

Jij wil natuurlijk heel graag alle verstopte paaseieren vinden en opsnoepen met Pasen. Maar al zoek je nog zo goed, soms zijn paaseitjes zó goed verstopt dat niemand ze meer kan vinden... maar de hond misschien wel. En dat kan erg gevaarlijk zijn voor je hond, zeggen dierenartsen.

Heel ziek

Katten en honden kunnen namelijk erg ziek worden als ze chocolade opeten. Soms kunnen ze er zelfs aan doodgaan. Bij katten gebeurt dat bijna nooit, omdat katten chocolade niet lekker vinden. Maar honden eten het soms wel op als ze het tegenkomen.

Dus zeggen de artsen dat je na het zoeken van paaseitjes, geen eitjes moet achterlaten die je huisdier zou kunnen vinden.

En als je huisdier per ongeluk toch van de paaseitjes snoept, is het belangrijk om meteen de dierenarts te bellen. Die kan helpen om het dier te laten overgeven, zodat de chocolade niet in het lichaam van het dier blijft.

Fine (9), Noé (12) en Elle (13) en hun hond Ollie weten er alles van. De kinderen waren in januari thuis met de oppas. En Ollie bleek een hele doos bonbons op te hebben gegeten. Dus had Ollie een chocoladevergiftiging. Gelukkig wisten ze hoe gevaarlijk chocolade is voor een hond. Dus brachten ze Ollie meteen naar de dierenarts. Daar kreeg Ollie een prik zodat hij de chocolade weer uitspuugde.

Ik was heel bang, want ik wist niet wat er ging gebeuren. En ik vond het ook eng uitzien, want hij liep rond en hij zag er niet goed uit.
Noé

Gelukkig liep het goed af. Ollie is er weer helemaal bovenop. Maar het was flink schrikken voor de kinderen. In de video hierboven zie je hoe het nu met Ollie en de kinderen gaat.