Nieuwswekker: Emmen kampioen + NK vliegtuigjes vouwen

Goedemorgen! Het weekend begin je natuurlijk goed met het lezen van de Nieuwswekker. Hier lees je over wat je misschien hebt gemist en wat er vandaag gaat gebeuren. We beginnen natuurlijk weer met...

Het weer

Ook vandaag wisselen de zon en de wolken elkaar af. Op sommige plekken kan het gaan regenen. Het wordt zo'n 11 tot 14 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- FC Emmen is kampioen van de eerste divisie. Dat is het een na hoogste voetbalniveau van Nederland. De ploeg verloor gisteravond van FC Eindhoven. Maar omdat nummer 2 Volendam ook verloor, mocht Emmen alsnog de kampioensschaal in ontvangst nemen en een feestje vieren.

- In een Australië hebben dierenartsen een python gered. De slang had riemen en hondentuigjes opgegeten. De artsen wisten deze met hun blote honden uit het meterslange dier te halen.

Benieuwd naar de (misschien wat smerige) beelden van de reddingsoperatie? Hier zijn ze:

CBS News

@CBSNews

A team of vets pulled an entire dog harness and leads out of a python in Australia – with their bare hands. https://t.co/cQU0MXkzyX

Afbeelding bij tweet
Afspelen

29 april 202217:00

Dit gaat er vandaag gebeuren:

- In Amsterdam wordt vandaag het Nederlands Kampioenschap papieren vliegtuigjes vouwen gehouden. Zo'n 15 deelnemers nemen het tegen elkaar op om de beste en snelste vliegtuigjes te vouwen.

- Uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat iets minder dan de helft van jullie zelf TikToks maakt. Meisjes maken ze vaker dan jongens. De populairste filmpjes om zelf te maken zijn dansjes. Vanavond in het Jeugdjournaal zie je Jade Konal. Haar kan je kennen van TikTok, want ze heeft al meer dan 600.000 volgers.

- S10 staat vandaag voor het eerst op het podium van het Eurovisie Songfestival in Italië. Daar zijn namelijk de eerste repetities voor het grote zangtoernooi. S10 repeteert haar nummer de Diepte. Daarmee staat ze op 10 mei in de eerste halve finale.

Gisteren vertrok de zangeres naar Italië. Ze zei dat ze heel veel zin heeft om op het podium te staan.

S10 onderweg naar het Songfestival: 'Heel veel zin in'

En dan nog even dit:

Al meer dan een week lang zit kat Gompie vast in de ontplofte flat in Bilthoven. De kat lijkt niet weg te kunnen van het puin en zijn baasje kan niet bij hem komen.

Kat Gompie zit vast in ontplofte flat Bilthoven