JJ Schiphol

Het is (alweer) superdruk op vliegveld Schiphol

Het blijft maar druk op vliegveld Schiphol. Er staan lange rijen met mensen die wachten tot ze met het vliegtuig kunnen reizen. Mensen die staan te wachten zeggen dat de drukte vervelend is, maar dat ze wel goed door kunnen lopen.

'Het valt wel mee. Het loopt wel door gelukkig'

Vanwege de lange wachttijd is het verstandig om drie uur voor het vertrek van je vliegtuig naar het vliegveld te komen, zeggen medewerkers van Schiphol.

Om het niet té druk te laten worden, hebben de mensen van Schiphol aan vliegmaatschappijen gevraagd of ze een aantal vluchten willen annuleren. KLM heeft dat gedaan. Bijna 50 vluchten gaan daardoor niet door. De mensen die met één van die vluchten mee zouden gaan, kunnen nu met een ander vliegtuig reizen.

En ook een aantal vluchten van reisorganisaties Corendon en TUI vertrekken nu niet vanaf Schiphol maar vanaf Rotterdam The Hague Airport. Dat scheelt weer 3.500 mensen, laat Schiphol weten.

Overleg

De mensen van het vliegveld en de vliegmaatschappijen praten nu met elkaar over of er misschien nog meer vluchten moeten worden geschrapt.