Groot plan om onderwijs op basisscholen beter te maken

Groot plan om onderwijs op basisscholen beter te maken

Moeilijke sommen oplossen of een boek lezen in de klas. Je hebt dat op school vast weleens gedaan. Iedereen op de basisschool krijgt namelijk taal- en rekenles. Maar volgens Dennis Wiersma, de minister voor Onderwijs, moeten die lessen beter.

Het is belangrijk dat als je op school zit je goed kan lezen, rekenen, schrijven en weet hoe je met elkaar om moet gaan.
Dennis Wiersma, minister voor Onderwijs

De afgelopen jaren zijn kinderen steeds iets minder goed geworden in rekenen en taal. Daarom heeft de minister een plan gemaakt. Er komt extra geld voor basisscholen om de reken- en taallessen te verbeteren.

Met het geld kunnen er bijvoorbeeld extra lessen gegeven worden. En kunnen hulpjuffen en hulpmeesters worden ingeschakeld.

Dat zijn niet alleen maar leraren, maar misschien ook iemand die huiswerkbegeleiding gaat bieden na school.
Dennis Wiersma, minister voor Onderwijs

Een school waar de afgelopen jaren al heel veel is gebeurd, is de Touwladder in Sint-Michelsgestel. Daar zien ze dat de leerlingen enorm vooruit zijn gegaan met taal en rekenen:

Op deze school gaat het steeds beter

Het plan moet er uiteindelijk voor zorgen dat kinderen weer beter worden in taal en rekenen. De minister vindt dat namelijk belangrijke vakken. Vind jij dat ook? Reageer hieronder.

Wat vind jij de belangrijkste vakken op school?

Deze stelling is gesloten