Nieuwswekker: Verstappen in actie + Iedere dag een Big Mac

Goeiemorgen! Deze zondag begin je goed met het lezen van de Nieuwswekker en met lekker weer. De zon schijnt en het wordt zo'n 23 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- In het plaatsje Losser, in de buurt van Enschede, is een platte kar met een groep mensen gekanteld. Daarbij raakten 20 mensen gewond. Het zou gaan om een voetbalteam dat kampioen is geworden en op de kar werd rond getrokken door een trekker. Het ging mis toen de trekker een bocht nam.

- In het Zwitserse plaatsje Davos start een grote en mysterieuze vergadering. Miljardairs en politici overleggen er deze week samen over de grote problemen in de wereld, zoals het klimaat, corona en de oorlog in Oekraïne. Veel van de overleggen zijn geheim en we weten niet wat er precies wordt afgesproken.

- Olympique Lyonnais heeft de finale van de Champions League gewonnen. De Franse club won met 3-1 van FC Barcelona. Oranje-internationals Danielle van de Donk en Damaris Egurrola spelen voor Olympique Lyonnais, maar zij kwamen niet in actie.

Aanvoerster Wendie Renard met de beker na het winnen van de Champions League-finale

- Een man in de Verenigde Staten heeft al meer dan 32.000 Big Macs gegeten. 50 jaar geleden at hij zijn eerste burger en sindsdien doet hij het iedere dag.

In de afgelopen 50 jaar heeft hij maar 8 dagen overgeslagen

Donald Gorske heeft alle bonnetjes bewaard.

Zou jij iedere dag een hamburger willen eten?

12.616 stemmen

Deze stelling is gesloten

18% 2.333 stemmen

81% 10.283 stemmen

Dit gaat er vandaag gebeuren:

- Wordt het Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken, De magische halsband of toch één van de honderden andere kinderboeken? In Utrecht worden vandaag de winnaars van de Kinderjury-prijs bekend gemaakt. Die prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het favoriete leesboek van kinderen. In het Jeugdjournaal zie je vanavond wie er wint.

Eerder maakten we deze video over welke boeken Het Leesteam dit jaar het leukst vindt.

Eerste stemmen voor Kinderjury-prijs uitgedeeld

- Het grote tennis-toernooi Roland Garros begint vandaag. Dat is in Frankrijk en is één van de vier grootste toernooien van het seizoen. Voor Nederland doet Botic van de Zandschulp mee bij de mannen. Hij staat 30ste op de wereldranglijst.

- En nog meer sport, want Max Verstappen start vandaag vanaf de tweede plek bij de Formule 1-race in Barcelona. De Nederlander staat tweede in de strijd om het Wereldkampioenschap achter Charles Leclerc. Leclerc start vanmiddag om 15.00 uur vanaf plek 1.

En dan nog even dit:

Bijzonder bezoek gisteren op de Jeugdjournaal-redactie. De finalisten van de Jeugdjournaal Wedstrijd kwamen langs. En ze werden meteen aan het werk gezet.

Finalisten Jeugdjournaal Wedstrijd komen langs op de redactie