Nieuwswekker: Verstappen wint + Staking in België

Goedemorgen! Het is maandag, tijd voor een nieuwe schoolweek.

Het weer

Je hebt je regenjas niet nodig, want het blijft droog. 's Middags is zelfs de zon regelmatig te zien. Het wordt ongeveer 21 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- De Nederlandse overheid zorgt niet goed voor kinderen en jongeren die in opvangplekken voor asielzoekers zitten. Dat zeggen onderzoekers. De kinderen kunnen vaak maanden niet naar school. De onderzoekers zijn bang dat de regering te weinig doet om de situatie te verbeteren.

- Max Verstappen heeft de Grand Prix van Canada gewonnen. Zijn grootste concurrenten deden het minder goed. Charles Leclerc eindigde als vijfde en Sergio Pérez haalde de finish niet. Daardoor heeft Verstappen nu een grote voorsprong in het WK-klassement.

De WK-stand in de Formule 1 na de GP van Canada

- Veel Nederlanders die deze zomer op vakantie naar het buitenland willen, hebben geen idee wat voor corona-regels daar gelden. Onhandig, want in sommige landen zoals Frankrijk en Portugal kan er naar de coronapas (QR-code) gevraagd worden. Bijvoorbeeld als je de grens overgaat of naar het ziekenhuis moet.

Hoe zit het met jouw zomervakantie-plannen? Laat het ons weten!

Wat ga jij doen deze zomervakantie?

Deze stelling is gesloten

Dit is vandaag in het nieuws:

- Welke klas krijgt volgend schooljaar welke leraar? Op veel scholen is dat een ingewikkelde puzzel. Er is nog steeds een groot lerarentekort. In Zwijndrecht zoekt Kindcentrum de Impuls een nieuwe leraar voor groep 7. De kinderen zoeken zelf mee. Hoe ze dat doen, zie je vanavond in de uitzending.

- In Nederland is er veel gedoe op Schiphol, maar ook buitenlandse vliegvelden hebben problemen. Vandaag gaat het personeel van het vliegveld in Brussel staken. Ze vinden dat ze niet genoeg betaald krijgen.

De vertrekhal van Brussels Airport tijdens een eerdere staking in december 2021

En dan nog even dit:

Een spectaculair toernooi in Parijs. Daar sprongen klifduikers van een hoge brug. En met de Eiffeltoren op de achtergrond, zag dat er fantastisch uit.

De beste klifduikers springen in Parijs