Kinderen bij grote wielerwedstrijd Vuelta: 'Nu zie je de fietsers in het echt!'

Kinderen bij grote wielerwedstrijd Vuelta: 'Nu zie je fietsers in het echt!'

Een van de grootste wielerwedstrijden ter wereld start vandaag: de Ronde van Spanje. Die wordt ook wel de Vuelta genoemd. En dit jaar start die grote wielrenwedstrijd in Nederland. Er doen 13 Nederlanders mee. Voor hen is het extra speciaal om in Nederland te fietsen.

Ik kijk er heel erg naar uit, zeker naar de start hier in Utrecht. Het is vlakbij mijn huis. Ik vind het gewoon een leuke stad. Er hangt al een mooie sfeer.
wielrenner Wilco Kelderman

De eerste etappe is in Utrecht. Duizenden fans zijn naar de stad gekomen om naar de wielrenners te kijken. Gisteravond werden de ploegen gepresenteerd: 23 teams met in totaal 184 wielrenners.

In deze video zie je meer over de Vuelta:

Grote wielerwedstrijd Vuelta start vandaag in Utrecht

Vandaag doen de wielrenners een onderdeel dat je niet vaak meer ziet in grote wielerwedstrijden: een ploegen-tijdrit. Dat is een korte afstand die de renners om beurten rijden. Het lijkt op een gewone tijdrit, maar dan fietsen ze met de hele ploeg tegelijk. Met z'n achten dus.

Den Bosch en Breda

Dit hele weekend rijden de wielrenners door ons land. Zaterdag gaat de tweede etappe van Den Bosch terug naar Utrecht. En zondag fietsen ze door Breda. Daarna vertrekken de wielrenners naar Spanje.

Heb jij weleens op racefiets gefietst?

4.236 stemmen

Deze stelling is gesloten

29% 1.229 stemmen

71% 3.007 stemmen