Nieuwswekker: Uitvaart koningin Elizabeth + Orkaan in Puerto Rico

Goedemorgen! Heb je zin in deze nieuwe schoolweek, of mag het weekend van jou wel wat langer duren? We hebben nieuws voor je klaarstaan!

Het weer

Vandaag is er af en toe zon, maar ook nog veel buien. Het wordt zo'n 16 of 17 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- In Puerto Rico is een orkaan aan land gekomen. Dat zorgt voor problemen. Zo hebben inwoners geen stroom en zijn weerdeskundigen bang voor overstromingen, aardverschuivingen en modderstromen.

- Ook in Japan zijn tientallen mensen gewond geraakt door een tropische storm. Op veel plekken is de stroom uitgevallen en door regen en harde wind zijn straten overstroomd. De tropische storm trekt de komende dagen weg richting het noorden. Dinsdag komt de storm dan aan bij de hoofdstad Tokio.

- De bekende Hollywood-letters zijn bijna 100 jaar en daarom worden ze opnieuw geverfd. Om de negen letters weer helemaal wit te maken is ongeveer 1800 liter verf nodig en schilders zijn er ongeveer 8 weken mee bezig. Een grote klus dus!

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Feest voor de emoticon, die bestaat vandaag 40 jaar! :D Een emoticon is een gezichtje dat je maakt met leestekens en waarvoor je je hoofd moet kantelen om het te zien. Bijvoorbeeld :), :P of XD. Het is dus iets anders dan een emoji, waarbij er al een plaatje is, dus waarbij je je gezicht niet hoeft te draaien.

- Morgen is het Prinsjesdag en daar wordt vandaag voor geoefend. De paarden die meelopen, krijgen een speciale training op het strand. Daar wordt vuurwerk afgestoken en moeten kinderen lawaai maken. Zo kunnen de paarden wennen aan het lawaai van morgen.

- In Londen is de uitvaart van koningin Elizabeth. Leiders van over de hele wereld zijn naar de hoofdstad gekomen. Met een uitgebreide ceremonie wordt er afscheid genomen van de koningin. Om 12.00 uur begint een kerkdienst. Daarna wordt de kist naar een kasteel buiten Londen gebracht.

Je kunt de uitvaart van de koningin bekijken op tv. Waarschijnlijk gaan miljoenen mensen dat doen. Wij zijn benieuwd of jij het interessant vindt om de uitvaart te bekijken. Reageer op onze stelling!

Het lijkt me interessant om de uitvaart van koningin Elizabeth te zien.

12.923 stemmen

Deze stelling is gesloten

56% 7.255 stemmen

43% 5.668 stemmen

En dan nog even dit:

Een man in Arnhem zag wel een hele grote kat in zijn tuin lopen. Het bleek een serval te zijn, een grote katachtige. Toen de serval met zijn eigen kat ging vechten, besloot hij de politie te bellen.

Serval zet boel op stelten in Arnhem: 'Hij vocht met mijn kat'