Nieuwswekker: Ouderwetse schoolboeken + Corona in het Glazen Huis

Goedemorgen op deze woensdag! Pak je ontbijt erbij en ga lekker zitten. Hier lees je welk nieuws je vannacht gemist hebt en wat er vandaag nog gaat gebeuren.

Het weer

De dag begint heel bewolkt, maar later op de dag is de zon wat meer te zien. Daarna regent het op veel plekken. Het wordt ongeveer 9 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Twee van de drie 3FM-dj's die nu in het Glazen Huis zitten hebben corona gekregen. Ze voelen zich nog wel fit genoeg om door te gaan met de actie. Gasten en artiesten kunnen nog steeds op bezoek komen, maar dan buiten het huis in plaats van binnen.

De dj's hebben zichzelf voor het goede doel opgesloten. Ze eten een week lang geen eten en halen geld op voor kwetsbare kinderen. Eerder maakten wij deze video over de actie:

Zo ziet het Glazen Huis er van binnen uit

- Miljardair Elon Musk zegt dat hij gaat stoppen als baas van social-app Twitter. De rijkste man op aarde had in een poll gevraagd of hij moest blijven of vertrekken. De meeste mensen vonden dat hij weg moest. Nu gaat hij dus op zoek naar iemand anders die het kan overnemen.

Er is de laatste tijd veel gedoe rondom Elon Musk en Twitter. Daarover zie je meer in deze video:

Wat is er aan de hand bij Twitter?

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Een tijdje geleden vroegen we naar jullie persoonlijke nieuws van 2022. Dat kan verdrietig, vrolijk of juist heel bijzonder nieuws zijn. Vandaag gaat het Jeugdjournaal langs bij hiphop-duo Dean en Jordan.

Zij hebben een bijzonder jaar gehad. Ze wonnen samen een belangrijke hiphop-wedstrijd in Oostenrijk en werden wereldkampioen.

- Vanavond is het Sportgala, waar Nederlandse sporters kans maken om de sporters van het jaar te worden. Er zijn veel genomineerden, waaronder Max Verstappen, Sarina Wiegman en Irene Schouten. De winnaars worden vanavond bekendgemaakt.

- De man braadt het vlees, de jongen zat te gamen, en de vrouw staat in de keuken. Dit soort zinnen ken je misschien wel uit je spellingboek op school.

Maar die zinnen zijn veel te standaard en te ouderwets, vindt groep 8 van de Europaschool in Amsterdam. Daarom hebben ze de makers van het spellingboek een mail gestuurd. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal.

Zie jij weleens gekke dingen in je schoolboek staan?

10.918 stemmen

Deze stelling is gesloten

71% 7.782 stemmen

28% 3.136 stemmen

En dan nog even dit...

Deze auto op de snelweg had een wel heel bijzondere versiering op het dak: een kerstboom, mét lichtjes!

Whut?! Versierde kerstboom rijdt over de snelweg