Dit zijn de Sporters van het Jaar!

Dit zijn de Sporters van het Jaar!

Schaatster Irene Schouten en Formule 1-coureur Max Verstappen zijn bij het Sportgala uitgeroepen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar. Irene Schouten won drie gouden en een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Peking. Bij de mannen won Max Verstappen won de prijs de derde keer.

Sportgala

De prijzen voor de beste sporters werden uitgereikt tijdens het Sportgala in Amsterdam. Andere sporters en een vakjury konden stemmen op wie zij de beste sporters vonden. In de video hierboven zie je hoe dat ging.

Irene Schouten met de trofee

Ook shorttrackster Suzanne Schulting en wielrenster Annemiek van Vleuten waren genomineerd bij de vrouwen. Baanwielrenner Harrie Lavreysen en schaatser Thomas Krol maakten bij de mannen kans.

Ploeg

Er waren ook prijzen voor de beste ploeg, de beste parasporter en de beste coach. De estafetteploeg op de 4x400 meter bij de vrouwen is uitgeroepen tot de Sportploeg van het Jaar 2022. Het team won in maart zilver op de WK indoor en werd in augustus op de EK in München Europees kampioen.

De ploeg bestaat uit Femke Bol, Eveline Saalberg, Lieke Klaver, Lisanne de Witte, Andrea Bouma en Laura de Witte.

Diede de Groot

Ook rolstoel-tennisster Diede de Groot won een prijs. Zij is de beste Paralympische sporter van het jaar. En shorttrack-coach Jeroen Otter is Coach van het Jaar.

Diede de Groot is Paralympisch Sporter van het Jaar
Shorttrack-coach Jeroen Otter is Coach van het Jaar