Nieuwswekker: Dag van de Zapp Awards + Oranjes op Bonaire

Goedemorgen! Heb je een leuk weekend gepland? Het is weer tijd om het laatste nieuws voor je op een rijtje te zetten.

Het weer

Vannacht was het mistig en die mist trekt deze ochtend langzaam weg. Wel komt er op sommige plekken bewolking voor. Het wordt zo'n 2 tot 4 graden.

Het weer van zaterdag 28 januari

Dit heb je misschien gemist:

- Een jurk van prinses Diana is geveild voor 600.000 euro. Nog nooit betaalde iemand zoveel geld voor een jurk. Prinses Diana was de moeder van de Britse prinsen Harry en William. Ze was getrouwd met de Britse koning Charles. Bijna 25 jaar geleden overleed prinses Diana bij een auto-ongeluk in Frankrijk. Ze was pas 36 jaar.

Het gaat om een 'strapless' paarse fluwelen jurk

- Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia zijn aangekomen op Bonaire. Ze gaan dit weekend slavenhuisjes bezoeken. Daar sliepen tot slaaf gemaakte mensen die op de zoutpannen moesten werken. Volgende week gaan ze naar Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba.

Die landen horen allemaal bij het Caribisch gebied. In deze video hoor je daar meer over.

Wat is het Caribisch deel van Nederland precies?

Dit is vandaag in het nieuws:

- Wordt het Brugklas, De regels van Floor of Het Klokhuis? Welk programma krijgt de award voor het beste jeugdprogramma? Dat wordt vanavond bekend tijdens de Zapp Awards. Meteen na het Jeugdjournaal kun je kijken naar de uitreiking.

Afgelopen jaar was Het Sinterklaasjournaal de grote winnaar.

Sinterklaasjournaal wint de Zapp Award in 2022

- Voor veel kinderen op Bonaire is muziekles duur en is het lastig om een instrument te kopen. Om die reden is er op het eiland een leerorkest zodat kinderen toch een instrument kunnen leren spelen. Het project is gestart op een basisschool in de plaats Rincon. Je hoort er vanavond meer over in het Jeugdjournaal.

En dan nog even dit...

Schattig! In een Britse dierentuin is een superzeldzame boom-kangoeroe geboren:

Zeldzame boom-kangoeroe geboren in dierentuin