Hoe Taylor Swift 86 miljoen euro verdiende in 1 jaar

Hoe Taylor Swift 86 miljoen euro verdiende in 1 jaar

Ze is de best verdienende vrouwelijke entertainer van de wereld: Taylor Swift. Klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het betekent dat de zangeres gewoon heel veel geld verdient met haar muziek. Vorig jaar wel bijna 86 miljoen euro!

Deze week kwam het Amerikaanse tijdschrift Forbes met een lijst van de best verdienende entertainers ter wereld. In de top 10 staan allemaal mannen, én Taylor Swift.

Maar wat is Taylor Swift haar geheim? Vooral haar laatste album Midnights! Die bracht ze uit in allemaal verschillende versies: op CD, cassettebandje, vinyl-plaat, met en zonder bonusmateriaal, en ga zo nog maar even door. Ze verdiende er flink wat geld mee.

Beste vriendinnen

Wat ook helpt: Taylor Swift heeft enorm veel fans. Swifties noemen ze zichzelf. Volgens popmuziek-onderzoeker Annelot Prins komt dat doordat de zangeres het net wat anders aanpakt dan andere artiesten.

Taylor Swift is heel goed in haar fans het gevoel geven dat ze haar beste vriendinnen zijn.
Annelot Prins, popmuziek-onderzoeker

En dat is best slim. Haar fans willen daardoor veel van haar spullen kopen, vaak naar haar muziek luisteren en er op social media over praten.

Dit jaar?

De kans is groot dat Taylor Swift ook dit jaar weer tientallen miljoenen zal verdienen. Ze geeft namelijk meer dan vijftig concerten die bijna allemaal uitverkocht zijn.