Zo maken politieke leiders reclame voor zichzelf

Zo maken politieke leiders reclame voor zichzelf

Deze week zijn de Provinciale Staten-verkiezingen. Op woensdag mogen alle volwassenen gaan stemmen op wie het voor het zeggen krijgt in de provincie, de Eerste Kamer en bij de Waterschappen.

Alle politieke leiders willen zoveel mogelijk stemmen krijgen. Net voor de verkiezingen maken ze daarom online en op televisie reclame voor zichzelf. Daarmee willen ze mensen overtuigen om op hun partij te stemmen.

Ze plaatsen posts op social media met hun ideeën en gaan het hele land door om mensen erover te vertellen. Misschien heb je ook wel posters zien hangen langs de weg of in een bushokje.

Debat

Ze maken ook reclame door op televisie met elkaar in debat te gaan. Gisteren waren al een aantal grote politieke partijen aan de beurt; VVD, GroenLinks en PvdA.

Politici praten dan met elkaar over allerlei onderwerpen, zoals het klimaat, het bouwen van huizen of dat dingen steeds duurder worden.

Er was ook veel kritiek op het debat van zondagavond, omdat er maar een paar politici meededen. Partijen zoals de PVV van Wilders en de Boer Burger Beweging mochten niet meedoen.

Hoe zo'n debat gaat, zie je in de video.