Dit is het programma voor Koningsdag in Rotterdam

Dit is het programma voor Koningsdag in Rotterdam

Wat gaan koning Willem-Alexander en zijn familie doen op 27 april? De organisatie van Koningsdag in Rotterdam heeft het programma bekendgemaakt.

In de stad is van alles georganiseerd voor de komst van de koning, koningin en de prinsessen en alles is live te volgen op tv.

Lied

De dag begint met een lied dat wordt gezongen door kinderen van vijftig verschillende basisscholen. Best spannend, vinden de kinderen van het koor.

Ik vind wel spannend en ook leuk. Het is ook best bijzonder. Ik heb ook best wel al wat zenuwen.
Gianni

Ieder jaar gaat de koning op Koningsdag met zijn familie naar een stad in Nederland om zijn verjaardag te vieren. Dit jaar is het weer in Rotterdam.

De vorige keer dat er een koninklijke verjaardag was in Rotterdam was in 1992. Toen heette het nog Koninginnedag, omdat de moeder van koning Willem-Alexander toen nog de koningin van Nederland was.

Modern

Het is dit jaar wel iets moderner dan 31 jaar geleden. Acrobaten gaan trucs uitvoeren en straatvoetballer Soufiane Touzani zal zijn voetbalkunsten laten zien op een groot straatvoetbalveld. Ook Ronnie Flex en Davina Michelle gaan optreden.

De burgemeester van Rotterdam heeft er in elk geval al zin in.

We hebben volgens mij ook een goedlachse koning en koningin. Dat moet een mooie dag worden.
burgemeester van Rotterdam