Nieuwswekker: Donald Trump aangeklaagd + Orka Lolita komt vrij

Goedemorgen op de 'bijna weekend'-dag! Deze Nieuwswekker is weer met veel zorg en liefde voor je samengesteld. Gelukkig zit je binnen in de klas, want het wordt een bewolkte en regenachtige dag.

Dit heb je misschien gemist:

- Orka Lolita wordt na 50 jaar vrijgelaten. Het dier heeft al die tijd in gevangenschap geleefd in een aquarium in Amerika. Daar gaf ze shows voor publiek.

Jarenlang probeerde een actiegroep Lolita vrij te krijgen, en dat is nu gelukt. Waarschijnlijk wordt ze vrijgelaten in de zee, zodra ze heeft geleerd hoe ze vissen moet vangen.

Orka Lolita tijdens een optreden in 2011

Wat vind jij? Zouden shows met wilde dieren verboden moeten worden? Of zijn ze juist leuk? Laat het hieronder weten.

Shows met wilde dieren moeten verboden worden.

15.359 stemmen

Deze stelling is gesloten

70% 10.772 stemmen

29% 4.587 stemmen

- Oud-president Donald Trump moet voor de rechter komen. Hij had een geheime relatie met een vrouw en betaalde haar veel geld zodat ze dat niet verder zou vertellen.

Daarna loog hij over het geld en zei dat hij het had gebruikt voor dingen die met zijn werk te maken hadden. En dat mag niet. Het is voor het eerst dat er een strafzaak komt tegen een Amerikaanse oud-president.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Het wordt nu al 'de wedstrijd van de eeuw' genoemd. Komende dinsdag speelt amateurclub SV Spakenburg in de KNVB-beker de halve finale tegen PSV. Dat is de club nog nooit gelukt. Het hele dorp staat nu daarom al op z'n kop. Vanavond hoor je meer over de voorbereidingen naar deze unieke wedstrijd.

Een maand geleden won Spakenburg al van FC Utrecht. Fans konden het nauwelijks geloven:

Amateurs Spakenburg naar halve finale: 'Ongelooflijk!'

- Vanaf vandaag kunnen mensen met de metro naar het strand bij Hoek van Holland. Hiervoor kon dat alleen met een bus. De metrobaan is met twee kilometer verlengd. Ook staat er een nieuw station, direct aan de zee.

En dan nog even dit...

Deze panda is er he-le-maal klaar voor om lekker te chillen dit weekend!

Chillen maar! Panda geniet van bubbelbad