Sifan Hassan wint de marathon in Londen

Sifan Hassan loopt haar eerste marathon-wedstrijd ooit en wint

Sifan Hassan heeft vandaag haar eerste marathon gelopen. En die heeft ze ook meteen gewonnen!

De olympisch kampioen rende de marathon van Londen in een tijd van 2.18.34. Nooit eerder liep een Nederlandse vrouw een marathon in zo'n korte tijd. Ze heeft dus ook een Nederlands record te pakken.

Achterstand

Toch verliep de marathon niet heel gemakkelijk voor Hassan. Rond 20 kilometer kreeg ze last van haar lichaam en deed ze een aantal rek-oefeningen.

Daardoor kwam ze tientallen meters op achterstand. Maar toch wist ze iedereen in te halen. Na 42 kilometer en 195 meter kwam Hassan als allereerste over de finish.

T-Rexen en records

De marathon van Londen is één van de beroemdste en grootste hardloopwedstrijden ter wereld. Maar het is niet alleen een serieuze wedstrijd. Het is ook een feestje voor deelnemers die verkleed mee rennen.

Aan de marathon van Londen doen ook ridders en dinosaurussen mee

Voor veel mensen was het een grote verrassing dat Hassan heeft gewonnen. Normaal gesproken loopt ze namelijk kortere afstanden. Zo is ze olympisch kampioen op de 5.000 en 10.000 meter.

Hassan kondigt marathondebuut aan: 'Ben vooral nieuwsgierig hoe het gaat'

Doordat Sifan Hassan vandaag heeft gewonnen, mag ze ook meedoen aan de marathon op de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar.